• clubhuisinterieura.jpg
  • gala.jpg
  • indoorhal.jpg
  • januari_2022.jpg
  • nietroken.png
  • nieuwclubhuisopen.jpg
  • toernooi76.jpg
  • toernooifotoslider.jpg
  • veiligsportklimaat1.jpg
  • viewtobtennis.jpg

Tennis- en overige regels TOB

 tob logo tennis

TENNISREGELS TOB TENNIS
Zoals bij elke vereniging zijn er ook bij TOB diverse regels waar we ons aan te houden hebben. Deze regels zijn uniform en geconformeerd aan de regels van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). Deze regels zijn gepubliceerd in het “Tennis Spelregel Boekje” dat verkrijgbaar is bij de KNLTB, Postbus 107, 1200 AC Hilversum en op www.knltb.nl

LIDMAATSCHAP:
Als lid van onze vereniging ben je automatisch lid van de KNLTB. Daardoor dien je dus te houden aan de spelregels van de bond en vanzelfsprekend de regels van de vereniging. Aan het begin van het jaar ontvang je een spelerspas. Hierop staat het verenigingsnummer van TOB, lidmaatschapsnummer, naam, geboortedatum en speelsterkte in het enkel- en dubbelspel. Dit pasje dient te zijn voorzien van een recente pasfoto. Dit pasje dient een vast onderdeel te zijn van de tennisoutfit, aangezien men zonder pasje geen gebruik kan maken van wedstrijden (competitie, toernooien). Bij verlies of beschadiging van de pas kan men contact opnemen met de ledenadministratie, die zorg zal dragen voor een nieuwe pas. Eventuele gemaakte kosten zullen worden doorberekend. Opzegging van het lidmaatschap dient uiterlijk 1 december te geschieden i.v.m. afmelding bij de KNLTB. Verzuimt men het lidmaatschap tijdig op te zeggen dan blijft men contributie plichtig.

VRIJWILLIGERSTAKEN:
De vereniging kan door een besluit van het bestuur, van de algemene vergadering of van een ander orgaan verplichtingen - al dan niet van financiële aard - aan de leden opleggen. Als lid van onze vereniging dien jij sowieso minimaal 2 x per jaar bardienst te draaien en wordt er ook van jou verwacht dat jij je aanbiedt voor overig vrijwilligerswerk. Het draaien van een extra bardienst wordt zeer gewaardeerd en ook het verrichten van overige vrijwilligerstaken. Een volledige takenlijst voor vrijwilligers is per februari 2021 nog in de maak en zodra dit klaar is wordt dit gepubliceerd bij de TOB Tennissenioren >18. 

AFHANGBORD:
Om op ons park te kunnen spelen dient men alleen nog gebruik te maken van de KNLTBclubapp https://www.knltb.club/clubapp/ Het afhangreglement uit 2016 is hier in te zien. Dit reglement is gedateerd en moet worden herzien/herschreven. De reserveringen gemaakt via de KNLTBclubapp zijn leidend voor de baanbezetting, het oude "afhangsysteem" op het fysieke bord komt hiermee te vervallen. 

SPEELTIJDEN:
Elk lid van TOB TENNIS mag gebruik maken van de tot het park behorende tennisbanen, rekening houdend met de bezetting op de tennisbanen, te zien via https://www.knltb.club/clubapp/ en eventueel de georganiseerde toegestane baanbezetting , zoals toernooien, instuiven en competities, etc. Het is mogelijk te spelen vanaf 08:00 uur tot 23.00 uur.

INTRODUCÉS:
Introducees mogen t.a.t. komen tennissen mits het lid dat ze meeneemt beschikt over een introducé-kaart (5-rittenkaart) . In het clubhuis en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan een 5-ritten introducé-kaart gekocht worden. TOB TENNIS hanteert € 32,50 euro voor een 5 ritten kaart.

BAANREGELS:
De banen zijn voorzien van SmashCourt. Men mag de baan alleen betreden op schoenen die geschikt zijn voor deze banen. Er mag in principe uitsluitend gespeeld worden in tenniskleding die als zodanig in de winkel verkocht wordt. Laat geen afval, kauwgum of flesjes achter op de banen, maar gooi alle afval in de prullenbakken of breng de afval terug naar het clubhuis. Pas op met vuur; roken op de banen is ten strengste verboden. Tevens worden geen hete voorwerpen en glaswerk op de banen toegestaan. Bedien de scoreborden op de baan met de hand en niet met je racket. Lees hier onder het volledige overzicht van de baanregels.

https://www.tobtennis.nl/gebruik-tennisbaan

CLUBACTIVITEITEN:
Onze vereniging organiseert elke week een vast aantal evenementen waaraan ieder lid gewoon mee kan doen: zie hier alle wekelijkse activiteiten. 
Buiten deze vaste speelgelegenheden wordt jaarlijks voor alle leden een clubkampioenschap, een 33 +- en overige toernooien georganiseerd. Vanwege de maatregelen betreft corona zijn alle activiteiten even on hold gezet.

TRAINERS/TRAININGEN:
TOB TENNIS heeft een samenwerkingsverband met de professionele tennisschool, Jeroen Hoevenberg, die alle trainingen verzorgt. TOB-tennis heeft met de tennisschool de afspraak gemaakt dat zij op onze tennisbanen alleen les mogen geven aan de leden van TOB. De TOB tennisjeugd heeft standaard 35 lessen op jaarbasis in het contributiepakket.

COMPETITIE-TENNIS:
In het voorseizoen, van begin april tot medio juni en in het naseizoen, ± september tot begin november en in de winter bestaat de mogelijkheid om competitie-tennis te spelen, georganiseerd door de KNLTB, district Noord Holland Noord.

TOERNOOIEN
Bij onze vereniging worden diverse toernooien georganiseerd. Deelname hieraan is vrij voor iedereen. Via digitale nieuwsbrieven en de website kan men hiervan kennis nemen. Je kunt je inschrijven via de organisator of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Op ons park worden deze toernooien georganiseerd door vrijwilligers.

WEBSITE/NIEUWSBRIEF:
Op onze website kun je alle informatie met betrekking tot onze vereniging terugvinden. Daarnaast word je, als lid van TOB, via een digitale nieuwsbrief op de hoogte gehouden, van de ontwikkelingen binnen de vereniging.

Locatie

Contact

TOB Tennis

Meteorenweg 274

1035 RN Amsterdam

Clubhuis: 020-6333474 

Secretaris-TOB Tennis:

Mail: tobtennis@hotmail.com

Ledenadministratie TOB Tennis:

Mail: tobleden@outlook.com

Social media