• clubhuisinterieura.jpg
 • gala.jpg
 • indoorhal.jpg
 • januari_2022.jpg
 • nietroken.png
 • nieuwclubhuisopen.jpg
 • toernooi76.jpg
 • toernooifotoslider.jpg
 • veiligsportklimaat1.jpg
 • viewtobtennis.jpg

Corona maatregelen per 18 november

 

 Het gloednieuwe clubhuis van TOB Tennis is geopend op 29 augustus 2020.  

(Vanwege Corona zijn er per 18 november weer maatregelen verscherpt, zie richtlijnen) 

Corona maatregelen per 18 november voor de komende 2 weken! 

Het kabinet heeft vanavond bevestigd dat de extra maatregelen van de afgelopen 2 weken vervallen vanaf donderdag 19 november. Dat betekent dat de maatregelen zoals bekend gemaakt op 13 oktober weer gaan gelden, sportkantines blijven gesloten, amateursportwedstrijden zijn verboden en de maximale groepsgrootte is 4 personen. Dubbelen en trainen met maximaal 4 spelers per baan is weer toegestaan.

De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben effect, het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames daalt. Maar de cijfers zijn nog niet op een niveau om de maatregelen verder te versoepelen. De ‘gedeeltelijke lockdown’ en de maatregelen van 13 oktober blijven daarom van kracht tot half december. Begin december maakt het kabinet opnieuw de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.
We zijn blij dat sporten nog steeds kan, want bewegen is gezond. Dat draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houdt je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd.
Houd daarbij altijd de basisregels in acht, houd 1.5 meter afstand, was je handen en als je klachten hebt blijf je thuis en laat je testen.

Wat betekent dit voor tennis en padel vanaf donderdag 19 november?

 • Officiële competities en toernooien zijn verboden. Onderlinge wedstrijden voor de jeugd t/m 17 jaar binnen een vereniging zijn wel toegestaan.
 • Vrij tennissen, padellen en trainen is mogelijk, zowel buiten op de eigen vereniging als binnen in een hal.
 • De maximale groepsgrootte bij trainingen is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
 • Dubbelen mag met 4 personen van 18 jaar en ouder in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en met je medespeler
 • Sportkantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.
 • Publiek is niet toegestaan, dus ouders kunnen niet blijven kijken bij hun kinderen.

De richtlijn voor alle sporten is dat volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand. Het Algemeen Protocol Sport is opgesteld in samenwerking met o.a. RIVM, VSG en NOC*NSF. De KNLTB heeft deze vertaald naar richtlijnen en adviezen voor tennis en padel.

N.B. Regionaal en lokaal kunnen richtlijnen verschillend worden toegepast, check daarom altijd de informatie van de Veiligheidsregio’s en gemeenten.

Meer info en vragen

Via deze link lees je de aanvullende richtlijnen en adviezen tennis/padel. Een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden omtrent verenigingen, spelers, leraren, competities en toernooien en ander activiteiten vind je hier. Lees hier het volledige bericht van de overheid. En hier specifiek voor de sport.

Regels bij TOB Tennis vanaf 18 november 2020 (voor min. 2 weken):

1.      Het clubhuis blijft nog dicht.

* De toiletten zijn nog wel toegankelijk. 

* Het sleutelkastje (code aan te vragen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) aan de voorzijde van het clubhuis, tegen de groene elektriciteitskast, bevat nog de sleutel van de container en van de hal van de kleedkamers, waarin de toiletten, AED, EHBO koffer en ook de sleutel van de indoorhal. De kleedkamers en douches mogen niet worden gebruikt!

* Het sleutelkastje in de hal kleedkamers, met daarin o.a. de sleutel van het clubhuis, is leeggehaald en moet open blijven staan.   

2.    Publiek is niet meer toegestaan bij alle tennisactiviteiten.  

* Dat betekent o.a. dat de ouders, vanaf 18 november, 2 weken niet meer mogen wachten op het tennisterrein. Wegbrengen en ophalen van de kinderen kan uiteraard nog wel.

* Tijdens tenniswedstrijden/training mogen alleen spelers/trainers aanwezig zijn op het tennispark. Na afloop van de laatste wedstrijd moet de sleutel van de hal kleedkamers weer terug in het sleutelkastje en moet de code worden veranderd en verlaat iedereen zo snel mogelijk het tennispark. 

* De KNLTB wintercompetitie 2020 is voorlopig verzet naar begin 2021 en er mag alleen nog enkelspel worden gespeeld vanaf 4 november voor voorlopig 2 weken. 

3.     Bij veranderingen of verlengingen van deze maatregelen zullen wij de TOB Tennis-leden gelijk berichten. 

4.    De gemeente kan en zal controles uitvoeren. Indien mensen zich niet aan de regels houden dan kan de handhaver een boete opleggen van 390 euro of hoger per persoon. In sommige gevallen kan de boete naar de club gaan. In dat geval zullen wij deze kosten verhalen op de personen die hiervoor verantwoordelijk zijn. 
Het kan ook gebeuren dat de gemeente ons sommeert om te sluiten voor een bepaalde periode en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. 
 

Wij rekenen op jullie begrip en medewerking en hopen dat deze maatregelen van korte duur zullen zijn, gelukkig mogen we nog wel tennissen 

Daarbij moeten we ons uiteraard ook nog houden aan de inmiddels bekende hygiënemaatregelen van het RIVM, dus anderhalve meter afstand, was vaak je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, schud geen handen (geen high fives), gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg en als je klachten hebt, blijf dan thuis.

De KNLTB Clubapp is het verplichte reserveringssysteem van TOB Tennis. Afhangen per dag: max. 2 x drie kwartier voor senioren en max. 2 x half uur voor junioren.

Bij vragen of opmerkingen, mail ze naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vriendelijke en sportieve groet,   

Bestuur TOB Tennis. 

Locatie

Contact

TOB Tennis

Meteorenweg 274

1035 RN Amsterdam

Clubhuis: 020-6333474 

Secretaris-TOB Tennis:

Mail: tobtennis@hotmail.com

Ledenadministratie TOB Tennis:

Mail: tobleden@outlook.com

Mobiel: 06-18557746

Social media