• clubhuisinterieura.jpg
  • gala.jpg
  • indoorhal.jpg
  • januari_2022.jpg
  • nietroken.png
  • nieuwclubhuisopen.jpg
  • toernooi76.jpg
  • toernooifotoslider.jpg
  • veiligsportklimaat1.jpg
  • viewtobtennis.jpg

In memoriam Ton Keet

 tonkk

Op donderdag 2 november 2023 is op 83-jarige leeftijd Ton Keet overleden

Ton heeft gedurende zijn leven veel successen mogen ervaren en heeft herinneringen achtergelaten. Er zijn persoonlijke herinneringen aan Ton die ruim vijftig jaar terug gaan, naar ontmoetingen in de super gezellige ton ton bar, gezamenlijk voetballen, tennissen en vissen.

Hij was niet alleen een doortastende ondernemer, maar ook een aimabel sociaal en prettig mens in de omgang. Ondernemen deed hij met een compagnon. Die is al tientallen jaren lid van voetbal en tennis, maar zal je nooit op de velden tegen komen. Een uniek stel.  


Op het voetbalveld en op de tennisbaan en in de clubhuizen hebben velen van ons veel plezier met Ton mogen beleven. Bij het tennissen ook toen zijn ziekte al in een vergevorderd stadium was en Oda hem kwam brengen en halen. Ondanks de omstandigheden wist hij nog altijd fanatiek en met enthousiasme een verrassende bal te slaan. Je mocht mee vissen, maar s.v.p. de stek niet door vertellen.

Zijn toewijding aan onze club, TOB, was bewonderenswaardig. Altijd stond hij klaar om te helpen en ook was familie Keet een anonieme sponsor. Zijn grote hart voor de vereniging zal niet worden vergeten.  

Zo kende TOB in 1986 een Superloterij-commissie. Doel was geld op te halen voor het bouwen van de TOB-Indoorhal. Toen mocht in de maanden oktober tot en met maart niet op de gravelbanen gespeeld worden. Een lot voor de prijs van 100 gulden en de hoofdprijs 10.000,00 gulden en vele andere prijzen. Voor de promotie werd door Hans Helsloot het lied: “Koop een superlot” geschreven. Ton was toen eigenaar van een feestzaal achter café de Meteoor en na één telefoontje stelde hij belangeloos die zaal beschikbaar. Op een zondagochtend onder instrumentale begeleiding van Hans op zijn accordeon werd door een tiental leden, die goed bij stem waren, het lied opgenomen. Let wel op een cassettebandje en daarna gebruikt voor de promotie. De hal werd gebouwd en naast het indoor sporten stonden vele artiesten in de hallen op het podium. Ton was in die jaren bij TOB een trouwe filmer van de Playbackavonden. Bij al die evenementen kon TOB een beroep doen op Ton, die met zijn aanhanger tenten, tafels, stoelen etc. van de kantines naar de indoor hal bracht en weer terug.

Het delen van tientallen jaren als leden met leden van een vereniging, met alle ups en downs, is uniek. Ondanks het feit dat zijn laatste jaren werd gekenmerkt door ziekte, willen we ons vooral herinneren aan de goede tijden en de vele gelukkige jaren.

Ton blijft in onze herinneringen voortleven als iemand aan wie we met veel plezier terugdenken.

Wij wensen Oda, Adri & Erna, Lola, Kirsten, Anouk en de naaste familie en vrienden allen veel kracht toe in deze moeilijke tijd. Moge de warme herinneringen aan Ton jullie troost bieden.

Met oprechte deelneming en steun,
Bestuur afdeling Tennis TOB

Locatie

Contact

TOB Tennis

Meteorenweg 274

1035 RN Amsterdam

Clubhuis: 020-6333474 

Secretaris-TOB Tennis:

Mail: tobtennis@hotmail.com

Ledenadministratie TOB Tennis:

Mail: tobleden@outlook.com

Social media