• clubhuisinterieura.jpg
  • gala.jpg
  • indoorhal.jpg
  • januari_2022.jpg
  • nietroken.png
  • nieuwclubhuisopen.jpg
  • toernooi76.jpg
  • toernooifotoslider.jpg
  • veiligsportklimaat1.jpg
  • viewtobtennis.jpg

Gebruiksadvies baan

Gebruik tennisbaan

Zorg dat de banen vrij blijven van ongerechtigheden, zoals: onkruid, mos, papier, stenen, kauwgom, ed.

Voorkom smeltplekken in de stabiliteitsmat. Pas op met vuur, sigaretten en hete voorwerpen.

Neem geen glaswerk mee op de baan.

Meld beschadigingen en/of onvolkomenheden direct bij de verantwoordelijke persoon. Wijs hem zonodig ook op de plekken waar onvoldoende instrooimateriaal aanwezig is zoals baseline/serviceplaatsen.

Bij langdurige plasvorming contact opnemen met uw installateur.

Bespeling:

Betreedt de tennisbanen uitsluitend via de toegangspoort.

Zorg dat het schoeisel vrij is van modder, gras en ander vuil.

Betreed de banen nooit met schoeisel voorzien van ijzeren noppen of uitsteeksels.

Sleep dagelijks de banen met een SmashCourt® sleepnet (zowel in lengte- als in breedterichting, minimaal 1 x per dag).

Indien de belijning minder zichtbaar wordt door het inlopen/inslepen van het infill materiaal, kunnen deze geborsteld worden met de speciale SmashCourt® rolveger.

GEBRUIK VAN DE BUITENBANEN BIJ WINTERSE OMSTANDIGHEDEN 

In z’n algemeenheid kan worden gesteld, dat er altijd op onze TOB tennis banen gespeeld mag worden, behalve bij ijzel, dooi en sneeuw. In alle situaties zal moeten worden beoordeeld of het spelen op de banen tot gevaar leidt voor de tennissers. Wanneer buitenbanen onbespeelbaar blijken te zijn, trek dan je plan en huur een indoorbaan of wacht een paar dagen tot de banen bespeelbaar zijn.

Kale of droge vorst

Kale of droge vorst is voor TOB tennis geen enkel probleem en het bespelen onder die omstandigheden dus ook niet. Een bevroren tennisbaan kan iets harder aanvoelen, maar bij voldoende vlakheid is bespeling geen probleem.

Rijp

Rijp is witte aanslag die wordt veroorzaakt door het neerslaan en bevriezen van waterdamp in de lucht. Voor de TOB tennis banen is rijp technisch gezien geen probleem. De vezel zal niet afbreken door de aanwezigheid van een dun ijslaagje. Er zal heel goed beoordeeld moeten worden in hoeverre de aanwezige rijp (zeker bij hardnekkige of ruwe rijp) gladheid van het speeloppervlak veroorzaakt. Bij gladheid is er gevaar voor de spelers, dus zal de parkbeheerder beslissen de baan (tijdelijk) te sluiten.

IJzel

IJzel is eigenlijk niets anders dan regen die bevriest, zodra het in aanraking komt met een bevroren oppervlak. Er vormt zich dan een ijslaag waardoor het oppervlak glad wordt. Bespeling van een beijzelde tennisbaan is niet toegestaan, omdat dit schadelijk is voor de baan en het te gevaarlijk is om te spelen.

Sneeuw

Op een volledig besneeuwde TOB tennis baan is het niet toegestaan om te spelen. Het heeft namelijk tot gevolg dat de sneeuw in de mat wordt getrapt. De temperatuur hoeft maar licht te stijgen en vervolgens weer te dalen en er vormt zich een ijslaagje. Indien er zich een ijslaag heeft gevormd, mag er zeker niet worden gespeeld.

Opdooi

Opdooi is het verschijnsel wanneer na het intreden van de dooi het dooiwater niet weg kan door een bevroren en water-ondoorlatende ondergrond. Indien bij het dooiproces water op de baan blijft staan, dan duidt dat op een afgesloten ijslaag constructie. Er mag dan niet gespeeld worden. Blijft er geen water op de baan staan en is het speeloppervlak verder droog en schoon van sneeuw, dan kan er in beginsel weer worden gespeeld.

Het is verboden de banen bij sneeuw, ijzel en dooi met materieel te betreden.

Wij gaan ervan uit dat ieder lid van TOB tennis de kwaliteit van onze banen zo optimaal mogelijk wil houden.

Alle meldingen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vriendelijke groet,

TOB tennis bestuur 

Locatie

Contact

TOB Tennis

Meteorenweg 274

1035 RN Amsterdam

Clubhuis: 020-6333474 

Secretaris-TOB Tennis:

Mail: tobtennis@hotmail.com

Ledenadministratie TOB Tennis:

Mail: tobleden@outlook.com

Social media