• clubhuisinterieura.jpg
  • gala.jpg
  • indoorhal.jpg
  • januari_2022.jpg
  • nietroken.png
  • nieuwclubhuisopen.jpg
  • toernooi76.jpg
  • toernooifotoslider.jpg
  • veiligsportklimaat1.jpg
  • viewtobtennis.jpg

Corona nieuws 23 februari 2021

Corona

Het kabinet heeft 23 februari een aantal versoepelingen aangekondigd, ook voor de sport. Sporten in groepsverband voor jongvolwassenen van 18 t/m 26 jaar is vanaf woensdag 3 maart toegestaan.

Het aantal besmettingen is nog te hoog en de zorgen over de Britse coronavariantzijn te groot om verdere versoepelingen toe te staan.

Maatregelen blijven daarom nodig om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus te verminderen. De lockdown inclusief de avondklok blijft tenminste gelden t/m maandag 15 maart. Op maandag 8 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 15 maart.

Dit betekent dat sportkantines gesloten blijven, amateursportwedstrijden verboden zijn en volwassenen vanaf 27 jaar met maximaal 2 personen buiten mogen sporten. Tennis met maximaal 2 volwassenen per baan blijft mogelijk en de jeugd en jongvolwassenen t/m 26 jaar hebben ruimte om in grotere groepen te spelen, te trainen en onderlinge wedstrijden te spelen.

De KNLTB is in gesprek met het ministerie van VWS om sporten met meer dan 2 volwassenen vanaf 27 jaar, zowel buiten als binnen mogelijk te maken, zodra de situatie het weer toelaat en versoepelingen mogelijk zijn. Tennis kan veilig met 1.5 meter afstand en verenigingen, commerciële hallen en spelers hebben laten zien dit goed te kunnen organiseren.

Wat betekent dit voor tennis?

Gewijzigde maatregelen vanaf 3 maart

Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Dubbelen is voor hen mogelijk. Ook interne wedstrijden op de club zijn toegestaan.

Maatregelen die worden verlengd

Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen en padellen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan. De rijksoverheid staat dubbelen met 4 personen uit 1 huishouden wel toe.
Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
Tennis- en padel in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
Voor topsporters gelden uitzonderingen.
Publiek is niet toegestaan.
Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht, toiletten kunnen gebruikt worden.
De avondklok geldt van 21.00 tot 4.30 uur. Lees meer over de avondklok.

Kijk hier voor uitgebreide informatie van de rijksoverheid over de lockdown. De specifieke maatregelen in de sport zijn hier te vinden.

Meer info

De richtlijnen voor tennis en padel blijven van kracht. Dit document is een aanvulling op het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten, wat is samengesteld door NOC*NSF, VSG en alle sportbonden en goedgekeurd door VWS en het RIVM.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen bij je oproept. Klik hier voor alle veelgestelde vragen en antwoorden over alle vragen rondom tennis, padel en het coronavirus.

TOT SLOT, Het is erg belangrijk dat wij ons gezamenlijk netjes aan de bekende corona-regels houden.

Wij houden jou op de hoogte van al het nieuws en aanpassingen op bovenstaande informatie via onze website en nieuwsbrief.

Vriendelijke groet,
TOB Bestuur

 

ALGEMEEN

Tijdens een landelijke persconferentie op 21 februari 2021 van minister-president Mark Rutte zijn de bestaande maatregelen met 3 weken verlengd en gelden ten minste tot en met 14 maart 2021. Zie aanvulling inzake de 'avondklok'.

Voor ons als tennisvereniging geldt nog steeds dat voor volwassenen (vanaf 18 jaar) geldt dat er per baan maximaal 2 spelers aanwezig mogen zijn. Er mag door volwassenen dus uitsluitend ge-enkeld worden. Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.

Voor de lessen geldt eveneens dat er per baan vanaf 18 jaar exclusief trainer maximaal 2 personen aanwezig mogen zijn.

Voor het overige geldt - maar dat zal geen nieuws zijn - dat het clubhuis, kleedkamers en douches tot nader bericht gesloten zijn.

Als vereniging staat we achter de maatregelen, maar uiteraard kijken we weer uit naar volledig 'onbevangen' tennissen en eventueel nazitten.

Het is belangrijk dat iedereen zich aan de overige RIVM richtlijnen en hygiënemaatregelen houdt.

Op ons park hebben de vrijwilligers de nodige maatregelen getroffen en zijn er richtlijnen/instructies geplaatst. TOB Tennis volgt de richtlijnen van het RIVM, het NOC*NSF, de KNLTB en de gemeente Amsterdam.

Op deze informatiepagina beschrijven we de belangrijkste en actuele zaken voor de spelers.

STAND VAN ZAKEN

Bij TOB Tennis is een Corona Protocol in werking. Dit protocol kan worden aangepast aan de meest recente adviezen en regelgeving.

HYGIËNEREGELS

Was je handen met water en zeep voor en na het spelen;

Ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet;

Vermijd aanraking van je gezicht;

Schud geen handen en geef geen high fives;

Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;

Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid of verhoging (tot 38°C);

Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;

Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot veertien dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot veertien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);

Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) minimaal zeven dagen thuis na de uitslag van de test;

Blijf thuis zolang je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;

Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

Hanteer de RIVM richtlijnen ten aanzien van de woonsituatie bij specifieke aandoeningen, zoals bijvoorbeeld fysieke of verstandelijke beperkingen. Deze zijn leidend in de stap naar sporten/ bewegen.

AVONDKLOK

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari 2021 een avondklok. Van 21.00 uur ‘s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends moeten mensen binnen blijven. Het is verboden om zonder geldige reden op straat te zijn en dus ook op het tennispark. Dit betekent dat je mag blijven tennissen maar dat je stipt om 21:00 uur weer thuis moet zijn. Het is ieders eigen verantwoordelijkheid om de regels na te leven en tijdig met het tennissen te stoppen zodat je uiterlijk 21:00 uur weer thuis bent. Uiteraard kunnen we geen exacte richtlijn geven voor het tijdig stoppen omdat niet iedereen op gelijke afstand van ons tennispark woont. De avondklok geldt in ieder geval t/m 14 maart 2021.

Regels

Volwassenen: Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis spelen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan.

Spelers t/m 17 jaar: Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.

Trainingen/lessen: Voor trainingen met volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer.

Wedstrijden en competities zijn niet toegestaan.

TOSS etc.: Georganiseerde wedstrijden voor zowel volwassen als jeugd zijn niet toegestaan. Dus geen interne competitie,tossavond, laddercompetitie of clubkampioenschappen.

Vertrek: Na afloop van het tennissen verlaat je het park zo spoedig mogelijk.

Clubhuis:het clubhuis is tot nader bericht gesloten.

Kleedkamers/douches: De kleedkamers en douches zijn tot nader bericht gesloten.

Toiletten: Toiletten zijn voor noodgevallen geopend. Advies luidt om zoveel mogelijk voor en na het tennissen thuis van het toilet gebruik te maken.

Toeschouwers: Er mogen geen toeschouwers op het park komen.

Samen: TOB Tennis volgt de richtlijnen van het RIVM, het NOC*NSF, de KNLTB en de gemeente Amsterdam. Laatstgenoemde is voor ons een belangrijk aanspreekpunt/partner. We hebben een gezamenlijk doel om inwoners van Amsterdam te laten sporten, maar wel op een verantwoorde manier.

Aanspreekpunt: We hebben binnen onze vereniging een Corona aanspreekpunt. Dat is Cock Noordeloos. Hij onderhoudt ook de contacten richting de Gemeente Amsterdam.

WAT VERWACHTEN WE VAN ONZE LEDEN?

Naleving van de Hygiëneregels;

Naleving van het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar buiten de tennisbaan, op het terras en in het clubhuis;

Spreek iemand erop aan wanneer er even iets niet goed gaat. Dat is voor jezelf, de betrokken persoon en voor de omgeving belangrijk;

Geef irritaties of eventuele misstanden door aan ons Corona aanspreekpunt: Cock Noordeloos

 

Locatie

Contact

TOB Tennis

Meteorenweg 274

1035 RN Amsterdam

Clubhuis: 020-6333474 

Secretaris-TOB Tennis:

Mail: tobtennis@hotmail.com

Ledenadministratie TOB Tennis:

Mail: tobleden@outlook.com

Social media